Biophoton-Terapi

Läkande ljusbehandling mot trötthet, smärta och sjukdomar.

VAD ÄR FÖRDELEN MED BIOPHOTEN TERAPI?

LED enheten avger olika våglängder som motsvarar olika ljus i färger. Ljuset absorberas av hudens celler och som ett resultat ökas aktivikteten hos vissa enzymer, vilket spelar en viktig roll för att avgifta kroppen , neutralisera skadliga ämnen och skydda kroppen på cellnivå.

TEKNIKEN SOM JAG ANVÄNDER

Den naturliga ljusvågen tränger sig in i huden och aktiverar de ljusabsorberande cellerna, så som hemoglobin, proteiner, kolhydrater och fetter. Detta förbättrar kroppen och gör cellerna mer livligare och gör huden fylligare.

VILKA RESULTAT KAN NI FÖRVÄNTA ER AV BEHANDLINGEN?

  • Behandlingen påskyndar cirkulationen, ökar syretillförseln till celler, stärker bindvävnader, påskyndar ämnesomsättningen och utsöndringen.

  • Behandlingen för in aktiva ingredienser i huden som förbättrar hudens struktur, minskar inflammation, åldersfläckar och pigmentfläckar. Dessa blir ljusare.

  • Regelbunden behandling resulterar i avgiftning, förnyelse av cellerna och med hjälp av en bättre cirkulation minskar hudens inflammatoriska processer, huden blir fastare, lenare och får mer lyster.

  • Behandlingen är särskild tillämpad för personer med akne, rosacea samt personer som vill få yngre hud.

Färgerna under behandlingen

Röd
– Med det röda ljuset ökar cellernas aktivitet, förbättar ämnesomsättningen och hjälper till att producera kollagen.  Detta resulterar i att huden blir mer fast och elastisk, huden blir finare, antalet rynkor minkas och djupet på rynkorna minskas, de större porerna sluter ihop sig och minskas. Ljuset hjälper även till att separera antioxidanta enzymer, att neutralisera skadlig peroxid och att bleka pigmentfläckar. Med denna behandling kan man få yngre utseende.

Blå
– Det blåa ljuset har främst antiinflammatoriska och  antibakteriella effekter, men den ger inte ifrån sig några bieffekter på huden.  Ljuset kan även hjälpa till att ta minska inflammationer och ta död på proionbacterium (en bakterie som är en av orsakerna till acne) som orsakar inflammationen på huden. Med kontinuerlig behandling blir huden finare, man får mindre acne och risken för att få synliga ärr kan undvikas.

Grön
– Det gröna ljuset främjar balansen i huden och hjälper till att lindra rodnader. Påvisade samt gynnsamma effekter kan fås vid behandling av rosacea (inflammatorisk hudsjukdom som orsakar rodnad och utslag), psoriasis (kronisk sjukdom som ger utslag på huden) men även hud med eksem problem. Kan även användas för att minska pigmentfläckar samt att hjälpa till att läka sår.

Gul
– Det gula ljuset förbättrar cellernas andning, syre utbyte och ger energi till cellerna. Med behandlingen blir dräneringen av vävnaderna bättre, hudens immunförsvar försärks och rodnander på huden minskar samt att läkningen av sår tar kortare tid.

Lila
– Det lila ljuset är en blandning mellan det röda och det blåa ljuset vilket kombinerar deras effekter.  Väldigt effektiv för hud med acne och behandling av ärr efter acne.

Cyan/turkos
– Den turkosa färgen är en blandnig mellan blått och grönt som hjälper att öka cellernas energi och förbättrar deras ämnesomsättning.

Vit
– Det vita ljuset täcker hela ljusspektrumet. Den tränger sig djup ner i huden och påskyndar cellernas ämnesomsättning.  Med behandlingen bleknar pigmentfläckarna, de fina rynkornas antal minskar och huden blir fastare.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

GÅR IGENOM HÄLSOTILLSTÅNDET
Vi går igenom din hälsa och hud för bästa möjliga resultat.

FÖRBERDELSE, FÖRBEREDA BEHANDLINGSOMRÅDET

Jag tar bilder för att dokumentera, innan behandlingen påbörjas.

Därefter förbereder jag området som ska behandlas.

BEHANDLINGSFÖRLOPP
Under behandlingen använder jag mig av huvudenheten som jag för över området som ska behandlas med anpassat ljus.  Rodnad kan förekomma men som sedan försvinner.

EFFEKTIVT RESULTAT, LUNGNANDE, SVALKANDE
Efter behandlingen svalkar jag Er hud för att minska rodnaderna för att sedan smörja med lugnande och fuktgivande kräm.

Hur många gånger behöver Ni göra behandlingen?

Med Biophoton Terapi kombination med andra behandlingar kan synligare resultat uppnås. En kur på 1-2 behandlingar varannan vecka i ca 5-6 veckor rekommenderas.