Borttagning av pigmentfläckar

Vill du ta bort pigmentfläckar? Vi har lösningen!

Gör det ont?

Behandlingen mot pigment är en icke-invasiv och smärtfri laserbehandling med toppmodern Q-switchad Nd-Yag Laser-maskin som producerar korta, snabba och högintensiva ljuspulser med maximal kapacitet för behandling av de övre och mellersta hudskikten. Det känns som små snärtar och du känner även en del värme. Gör det ont så ska du säga till så skruvar vi ner intensiteten. Behandlingen är starkare än E-Light laser.

Hur manga gånger måste man upprepa behandlingen? Hur ofta?

Beroende på pigmentfläckarnas ålder, typ och djup kan behandlingen behöva upprepas. Oftast uppnås full effekt efter 3 gånger. Man kan göra om behandlingen tidigast 3-4 veckor efter första behandlingen.  Behandlingen kan kombineras med PrP och LED-Mask för ännu starkare effekt.

Vad händer efter behandlingen?

Efter behandlingen får du små skorpor och huden blir mörkare när pigmentet kommer fram. Efter ungefär 2 veckor flagnar den gamla huden av och under ser du fin ljusare hud. Det är mycket viktigt att du inte vistas i direkt solljus de första 2 veckorna efter behandlingen och går du ut så måste du vara noga med att använda solfaktor 50. Det behandlade området behöver hållas väl smort med en återfuktande och lugnande kräm, applicera helst krämen ett par gånger om dagen de första två veckorna.

Finns det några biverkningar?

Det är mycket sällan man får biverkningar vid denna behandlingen. Risken (som är minimal) finns tyvärr att man kan bli bränd och få blåsor. Skulle detta hända är det mycket viktigt med god skötsel av skadan för att inte få permanent förändring i huden.

Det är normalt att man kan känna sig varm, ha lite rodnad, kännas som att man varit i solen, ha lätt klåda. Detta försvinner inom några dagar. Det går bra att använda samma produkter som vid solbränd hud om detta skulle uppstå. I sällsynta fall kan huden övergående bli lite ljusare eller mörkare (hyperpigmenterad). Denna hyperpigmentering är övergående och försvinner efter någon eller några månader.