Diamond
Microdermabrasion

(diamantpeeling)

Vad är fördelen med diamantpeeling ?

Diamantpeelingen är en känd och effektiv peelingteknik som avlägsnar döda hudceller utan att det gör ont. Den  effektiva, djuprengörande och smärtfria metoden jämnar ut hudfärgen, ökar hudens elasticitet, mjukhet och lyster.

Tekniken som jag använder

Den sterila huvudenheten har huvudrollen som peelar (suddar) bort de döda hudcellerna som sedan sugs upp av ett vakuum.  Med detta når vi denna förväntade effekten.

Hur går behandlingen till?

GÅR IGENOM HÄLSOTILLSTÅND  

– Vi går igenom din hälsa och hud för bästa möjliga resultat.

FÖRBEREDELSE FÖRBEREDER BEHANDLINGSOMRÅDET
Innan påbörjad behandling tar jag en bild för att dokumentera, sedan påbörjar jag behandlingen med att rengöra huden.

OTROLIG FÖRÄNDRING BEHANDLINGSFÖRLOPP
Jag väljer ut styrkan på munstycket och vakumet utifrån huden. Därefter börjar jag föra över munstycket på huden med små fina rörelser som är helt smärtfria. Viss rodnad kan förekomma men försvinner inom några dagar.

SYNLIG EFFEKT LUNGNANDE, SVALKANDE
I slutet på behandlingen svalkar jag huden för att minska rodnaden. Därefter masserar jag huden med en solkräm med hög  skyddsfaktor.

Efter behandlingen är det viktigt att skydda sig från solljus i några dagar, använda solprodukter med hög faktor, ej bada i simhall , ej använda bastu samt avstå från varma duschar. Huden kommer att få en liten rodnad efter behandlingen så smink rekommenderas ej.

Vilka resultat kan Ni förvänta er av behandlingen?

Diamondpeelingen är den mest effektiva behandlingen för att liva upp huden med peeling. Med hjälp av det sterila munstycket och vakuumet så blir huden slätare och får en jämnare struktur. Efter behandlingen  kommer ni märka av att huden kommer dra åt sig mer fukt från produkter som används. Man kan redan känna skillnad efter första behandlingen, huden blir mjukare och får en fräschare färg.

Behandling ej lämplig för:

– personer som vistas utomhus i UV-ljus. Gäller främst på sommaren eller utomlands. -kan framkalla pigmentfläckar.
– personer som har inflammation på huden av acne , eksem eller andra hudinflammationer.
– personer som tar medicin som leder till att huden blir tunnare såsom Roacuttan.
–  personer som har feber
– personer som har diabetes
– personer som har tumör/cancer
– personer som är gravida
– personer som har protes i behandlingsområdet
– personer som har benskörhet
– personer som har tendens att blöda

Hur många gånger behöver Ni göra behandlingen?

Ju fler gånger man upprepar behandlingen desto  bättre resultat kan man uppnå.

Man kan behandla större problem som rynkor, ärr, acne och breda porer. För att få bort oönskade förhårdnader behövs fler behandlingar.

För märkbara resultat rekommenderas en kur som innehåller 4-12 behandlingar som upprepas ca varannan vecka. Antalet behandlingar utgår ifrån hur problematisk huden är.  Peelingen är hållbar i långsikt men varar inte för alltid. För att behålla resultatet rekommenderas återbesök efter 2-3 månader.