Fillers, botox

Åsa med 15 års erfarenhet erbjuder behandlingar med fillers & botox t.ex läppvolym, läppkontur, rynkreducering, kindben, näsprofil.

Fillers

Fillers består av stabiliserad hyaluronsyra som finns naturligt i människans kropp. Hyaloronsyra fungerar på så sätt att när det injicerats så binds den gamla hyaloronsyran samman och bildar ett mer bestående resultat. Hållbarheten beror helt på var det injiceras och vilka individuella förutsättningar kunden har. För att bibehålla resultatet krävs det att behandlingen upprepas. Efter första gången som fillers har injicerats görs en ny behandling ganska tätt inpå för att resultatet ska hålla längre.

Fillers är en volymgivande injektionsbehandling som är baserad på hyaluronsyra, som används för att ge volym på område som man har förlorad volym.

Vid behandlingen injiceras fillers i huden i små mängder med en mycket fin nål eller med en trubbig kanyl, beror på vilket område man behandlar. Fillers slätar rynkor eller vecket, Formar ansikskonturer eller fyller ut läppar.

Resultatet kan ses omedelbart.

Resultatet med fillers kan bli väldigt naturlig om man långsamt och succesivt bygger upp. Bygger man upp det väldigt snabbt och många gånger då kan risken vara att fillers blir överfylld. Då ger det en onaturlig utseende i ansiktet.  Behandlingen tar ofta ca 30 minuter men behandlingstiden kan variera något beroende på vilka typ av korrigering du önskar.

Det beror på vilket område man behandlar. Läppar brukar bara mest känsligaste område eftersom det är rik på kärl. Det är också individuellt hur en person är mot smärta, en kan vara mycket känsligare än den andra.

Biverkningar efter behandlingen kan vara att man t.ex. blir svullnad, rodnad, smärta, klåda, blåmärke och ömhet vid injektionsställe. Dessa normalt går över av sig själv några dagar eller upp till en vecka. Andra typer av är väldigt sällan uppstår såsom reaktioner och överkänslighet.

Rekommenderas inte till minderåriga, gravida, de som ammar, på extremt utseendefixerade personer och för de som lider av vissa sjukdomar.

Fillers är en volymgivande produkt och ibland kan kunder bli felbehandlad eller missnöjda med sina behandlingar. Då finns hyalase för rätta till felbehandlade området eller ta helt bort fillers.

Hyalase (Hyaluronidase) är ett ämne som bryter ner filler. Hyalase används endast av sjukvårdpersonal.

Hos Shibas Beauty välkomnar vi alla kunder, även om du har blivit behandlad av någon annan. Vårt mål är att erbjuda och hjälpa alla att känna igen sig när man tittar i spegel, må bra inuti och ut, att inte behöva se trött eller ledsen ut bara för att man har åldrats. Vi välkomnar alla för konsultation och erbjuda rätt och bäst behandlingen just för dig.

Olika märke på fillers används på olika kliniker beroende om vilket område ska det blir behandlad. Alla fillers märke består av hyaluronsyra som är icke-permanenta och finns naturligt i människokropp. Vi använder oss av högsta kvalitet och ligger mycket studier och forskningen bakom av varje produkt. Vi använder Juvederm, Stylage och revolax. Det varierar och beror på ditt eget utgångsläge och önskemål, då rekommenderar vi vilket passar just din kropp på en konsultation.

Vilket fillers/märke håller bäst i ens kropp beror på hur snabbt dess kropp bryter ner ämnet.

Botox

Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A och är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar.
I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika påfrestningar bildas linjer, rynkor och även djupare veck i ansiktet. När vi blir äldre minskar också halterna av till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden. Tillsammans med solexponering påverkas huden som med tiden förlorar sin fasthet och bildar fler linjer och rynkor. Linjer och rynkor i ansiktet skapas också av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan många gånger. Med åren kan rynkor bli mer permanenta. En dynamisk rynka uppkommer när vi rör på ansiktet, och en statisk rynka stannar kvar även i viloläge.

En injektion av botox gör att linjerna mjukas upp och blir mindre synliga. Det som händer är att botox tillfälligt blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet blir ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut, och kan vrida tillbaka klockan mot när exempelvis kråksparkar eller en bekymmersrynka mellan ögonen ännu inte satt sig.
Tillsammans med din behandlare diskuterar du vad som ska åtgärdas och behandlingen utförs av legitimerad läkare. Botox är inte farligt, gör inte ont, och resultatet är inte permanent. Effekten kan bestå mellan tre och sex månader.

Eftersom ansiktstrådlyftning är mindre invasiv och billigare än det kirurgiska tillvägagångssättet, blir detta förfarande mycket populärt.

Vanliga behandlingsområden och dess effekt med botox:

 • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor) och rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), ger lyft och en piggare blick. – Horisontella rynkor i pannan, ger ett mer avslappnat uttryck – Käkmusklerna, ger ett smalare ansikte

 • Rynkor kring munnen, ger munnen ett föryngrat utseende – Läppkontur (lipflip) ger putande läpp – Sura mungipor – Spänd haka, tar bort apelsinhud och ger ett avspänt ansiktsuttryck

Medicinska behandlingar med Botox

Botulinumtoxin typ A är också ett läkemedel som använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar, lokal kramp eller muskelspänningar i nacke och ansikte. Migrän, överdriven svettning och tandgnissling kan också effektivt behandlas.

Förutom skönhetsbehandlingar, erbjuder vi därför också behandling med Botulinumtoxin av besvär så som

 • Kronisk migrän
 • Spänningshuvudvärk
 • Svettning-hyperhidros
 • Tandgnissling och tandpressning

Att tänka på före och efter behandlingen

Före

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter

24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Vilka biverkningar kan Botox ge?

 • Vanligast är blåmärken och svullnad vid injektionsområdet.
 • En mild huvudvärk kan i sällsynta fall uppkomma efter behandlingen och går oftast över av sig själv.
 • I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på injektionsstället. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär.
 • I ytterst sällsynta fall kan ögonlocket/ögonlocken hänga ner (ptos) efter behandlingen av pannan och eller bekymmersrynkan. Tillståndet normaliseras inom loppet av några veckor-månader.
 • I ovanliga fall kan ämnet även sprida sig och bedöva andra muskler än de som avsågs med behandlingen, detta kan leda till slokande ögonlock eller asymmetri i dina ansiktsdrag.
 • En viss känsla av tyngd över ögonlocken kan inträffa och är vanligare hos äldre och särskilt hos individer med breda pannveck och livlig mimik. Tyngden och de funktionella besvären man får av att inte kunna höja ögonbrynen är besvärande för vissa de första 2-3 veckorna efter en behandling, men är inte att förväxla med ptosen där ögonlockets muskel förslappats med oförmåga att öppna ögat helt som följd.

 

Allergiska reaktioner är mycket ovanliga och medicinsk hjälp och beredskap finns på kliniken.