Fransförlängning

Klassisk 1D Fransförlängning

(singelfransar)
Tid: 90min

Den klassiska 1D fransförlängningen är den äldsta metoden att bygga fransar på. Med denna metoden limmar man fast en konstfrans på sin egna frans, en i taget. På detta sätt uppnås den mest naturliga effekten. 1D metoden rekommenderas till personer som inte vill ha en
dramatiskt förändring utan en enkel, tillbakadragen mascaraeffekt. Metoden rekommenderas även till personer som inte haft fransförlängning innan eller inte använder smink så ofta.

Mix volym set

Tid: 90-120min

Mix fransförlängning är en blandning mellan 1D och light volym metoden. Metoden ger fylligare fransar än singel metoden men bevarar dess naturliga effekt.

På hälften av egna fransarna limmas klassiska singel 1D fransar, som är lite tjockare än fransarna som jag brukar använda vid volym metoden. På andra hälften av egna fransarna använder jag Light volym metoden, där jag sätter fast tunnare och lättare fransar.

Denna metoden rekommenderar jag till personer som vill ha lite mer en än den klassiska metoden men ändå bevara den naturliga effekten.

Double 2-3D fransförlängning, light volym

Tid: 120min

Order ”volume” kan jämföras med fyllighet. När man gör fransförlängning använder man ordet volume som en ”fyllighetsteknik”. Utifrån detta byggs 3-6D fransförlängning. 

Det menas att man använder sig utav 3,4,5 eller 6 fransar på egen frans. Dessa knippor kallas även ”flares” och jag formar utifrån olika tekniker och erfarenhet. Med rätt teknik blir fransknipporna till ett i ändan, och i slutet lägger det sig som en solfjäder. 

Så här sätts det på en knippe på egna fransarna som blir fylligare och väldigt tunna, men inte för tunga för ens egna fransar som på så sätt inte tar någon skada.

Denna metoden rekommenderar jag till personer som har få egna fransar men man vill ha fylligare men ändå inte för mycket.

Double 3-6D fransförlängning, light volym

Tid: 120min

Ordet ”volume” kan jämföras med fyllighet. När man gör fransförlängning använder man ordet volume som en ”fyllighetsteknik”. Utifrån detta byggs 3-6D fransförlängning. 

Det menas att man använder sig utav 3,4,5 eller 6 fransar på egen frans. Dessa knippor kallas även ”flares” och jag formar utifrån olika tekniker och erfarenhet. 

Med rätt teknik blir fransknipporna till ett i ändan, och i slutet lägger det sig som en solfjäder. Så här sätts det på en knippe på egna fransarna som blir fylligare och väldigt tunna, men inte för tunga för ens egna fransar som på så sätt inte tar någon skada. 

Denna metoden rekommenderar jag till personer som har få egna fransar men man vill ha fylligare men ändå inte för mycket.

6-15D, Russin Volume

Tid: 180-240min

Med de olika volym metoderna kan vi åstadkomma en helt neutral förlängning till en extrem
look. Antar att ni nu vet att siffran framför D betyder hur många lösögonfransar som limmas fast
den egna fransen. Med 3D metoden är det tre fransar, 6D metoden är det 6 fransar och med till
exempel 15D så kan även 15 fransar limmas på egna fransen.
Volym seten är gjorda av väldigt tunna lösfransar som inte belastar egna fransen. Antal fransar
som används vid ett set är ca 3000 per öga beroende på antalet egna fransar.
Denna metoden rekommenderas till personer som vill ha en fyllig, dramatiskt effekt och som
inte kan få nog av det goda.

Frågor och svar - vägledning

Jag använder mig bara utav lim som är hållbart, skonsamt och säkert men skulle du känna av obehag eller att det svider i ögonen måste du säga till direkt.

Limmet nuddar inte din hud , utan bara med egna fransarna. Om någon har allergi mot cyanoakryl så använder jag mig utav ett enklare lim, den är inte lika hållbar som det klassiska limmet men funkar bra för de personerna som har påvisat allergiska reaktioner vid användning av det klassiska limmet.

Om din behandlare frågar, hur många D vill du ha fransarna, då vet du redan vad du ska svara, men sen kommer resterande dilemma: vad ska jag ha för böj? Hur ska fransarna sättas?

Stilen är bäst att låta mig välja, då jag ser bättre vad du har för ögonform och vad som passar bäst. Men om du vill experimentera själv så kan du välja mellan dessa:Natur, öppen, katt, docka

Den naturliga effekten är den mest eftertraktade metoden, men det är många som byggt så att de har längre fransar i mitten så att ögonen ska se större och öppnare ut.
Den ”kattiga” formen är mer lockande, tjejig men är inte rekommenderat för personer med små ögonlock.
Med ”doll” effekten får man runda ögon som en docka.

Fransens längd mäts i millimeter (mm). Låt mig avgöra vilken längd som ska användas då jag ser vilken längd som passar dina ögon som inte gör dina egna fransar tyngre.
Böjer som man kan välja bland är: J,B,C,D,CC,DD,L,LC,LD eller M. Detta betyder hur stor böj ögonfransen ska ha. De som har lite mindre ögon rekommenderar jag C böj och de med lite större ögon rekommenderar jag D. Men J och B passar båda ögon typerna.

Det är väldigt viktigt, både för fransförlängningen och dina egna fransar att hålla sig till några rekommendationer :

  • 48 timmar efter behandlingen rekommenderas det ej att utöva fysisk aktivitet eller andra aktiviteter som gör så att man svettas så som bastu och andra utrymmen med fukt samt att undvika att tvätta ögonen.
  • Undvik solarium och använd inte smink Dessa timmar behöver limmet för att kunna torka ordentligt, efteråt går det att göra precis som du har gjort innan. Du kan sminka dig men använd inte mascara, då det är onödigt samt att fransarna kan klistra ihop sig.

 

Om du håller dig till rekommendationerna så håller fransarna mycket längre och du kan bära dem med stolthet.
För att dina egna fransar inte ska brytas av så får du inte gnugga ögonen och du får aldrig, aldrig dra bort fransarna.
När du ska ta bort sminket så ska du använda sminkborttagning som inte innehåller någon olja. Oljan och franslimmet går inte ihop med varandra och konsekvenserna kan bli att fransarna ramlar av snabbare.

Om du har tröttnat på att ha fransförlängning eller som du bara vill vila dina egna så börja inte med att dra ut lösfransarna får då kan du få med dina egna. Hör istället av dig till behandlaren som kan ta bort fransförlängningen utan att skada dina egna. Detta tar bara några minuter.

En människa har mellan 90-120 egna fransar. Varje dag trillar det av 2-3 egna fransar men på deras plats växer nya.

Under:
1 vecka trillar det bort ca 21 fransar
2 veckor trillar det bort 42 fransar
3 veckor trillar det bort 63 fransar
4 veckor trillar det bort 84 fransar

Om du håller dig till anvisningarna du får av mig, som är väldigt enkelt att vänja sig vid. Då rekommenderas det att man kommer på återbesök var tredje vecka för att hålla fransförlängningen fin och hel.

Nej! Det är en myt att fransförlängningen skadar dina egna fransar. Faktiskt så skyddar fransförlängningen dina egna fransar från tex UV-ljus och smuts. För det mesta förekommer det att dina egna fransar är mycket finare efter borttagningen än innan fransförlängningen.

Eftersom dina egna fransar var skyddade under en längre period.
Det är också viktigt att lösfransarna är just utvalda till dina egna fransar. Så be inte om 15mm långa Russian Volume förlängning om du har få fransar och de är ca 7-8 mm långa. Låt mig välja längd och tjocklek så behöver du aldrig vila dina egna fransar och behöver inte gå utan fransförlängning.