Microblading

Vad är Microblading?

Luqe Bardheci

Microblading är en semi permanent tatuering där ytliga snitt som görs i formen av ett hårstrå ristas in i huden. Snitten görs manuellt med micronålar som sitter i en rad som liknar ett rakblad (ingen maskin) och snittet läggs precis på överskiktet av dermis, vilket är en ytlig nivå av hudens olika lager. Därefter fylls snitten med pigment som sedan läker ihop och sluter sig om pigmentet. där håller sig sedan pigmentet mellan 6 mån och 2 år beroende på hudtyp och yttre faktorer (sol, svett m.m) Microblanding är ETT HANTVERK vilket gör att alla som utför denna teknik får olika resultat med sin egna personliga stil.

Vissa tycker att det gör ont, vissa tycker att det knappt känns, så smärtan varierar från person till person.

Det tar cirka två timmar ,beroende på hur varje kunds  förutsättningar ser ut. men tiden är  avsatt för 2 timmar så att behandlingen kan utföras ordentligt, noggrant och stressfritt.

Ja det ser man . Efter behandlingen kan ögonbrynen upplevas somskarpa och intensiva då dom är nygjorda . Vissa älskar det , andra inte. brynen är som mörkast dom första 5 dagarna .

Ja, det kan man absolut göra. Jag har gjort om många gamla tatueringar som hade blivit röd/orange och det har blivit ett perfekt resultat.

Gör din research, kolla på utförarens bilder, googla efter recensioner och ta dig din tid för att välja personen som får ansvaret att antingen förhöja dina drag eller förstöra dom.

Du bör förbereda dig själv inför en microblading behandling för att ge tatueringen optimala förutsättningar för en bra läkning och bra hållbarhet.

Eftervården är en viktig del i hur tatueringen kommer att se ut när det är färdigtläkt. 

Det är viktigt att följa instruktionerna så som det är angett, man bör inte hitta på en egen eftervård, det kommer med största sannolikhet att påverka resultatet negativt.

Påfyllning är behandlingen där du fyller på din tatuering med mer färg när det börjar blekna. Påfyllning görs en gång per 1 eller 2 år beroende på hudtyp, egna förutsättningar och yttre faktorer.

Hos Shibas Beauty välkomnar vi alla kunder, även om du har blivit behandlad av någon annan. Vårt mål är att erbjuda och hjälpa alla att känna igen sig när man tittar i spegel, må bra inuti och ut, att inte behöva se trött eller ledsen ut bara för att man har åldrats. Vi välkomnar alla för konsultation och erbjuda rätt och bäst behandlingen just för dig.

Olika märke på fillers används på olika kliniker beroende om vilket område ska det blir behandlad. Alla fillers märke består av hyaluronsyra som är icke-permanenta och finns naturligt i människokropp. Vi använder oss av högsta kvalitet och ligger mycket studier och forskningen bakom av varje produkt. Vi använder Juvederm, Stylage och revolax. Det varierar och beror på ditt eget utgångsläge och önskemål, då rekommenderar vi vilket passar just din kropp på en konsultation.

Vilket fillers/märke håller bäst i ens kropp beror på hur snabbt dess kropp bryter ner ämnet.