Microneedling

Är en effektiv och populär behandling som hjälper dig att bli av med olika problem som finns på din hy, så som pigmentfläckar, rosacea och akneärr.

Vad är microneedling?

Microneedling är en avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Genom att skada huden skapas en naturlig reaktion av att kroppen som vill laga skadan. Behandlingen hjälper till att få en yngre hy, få mer lyster och att få tillbaka sin spänst.

Microneedling är en behandling där tunna nålar av rostfritt stål ”slår” mot hudens översta lager. Nåldjupet kan gå ner i huden mellan 0,25 mm – 2 mm beroende på vilket området som behandlas. ”Slagen” som görs av nålarna gör så att små hål skapas i huden vilket leder till att kroppen gör motstånd och vill ”reparera” skadagen och ökar därmed sin produktion av kollagen. Kollagenet hjälper till att minska rynkor och ärr som bildats på huden. Effekterna av microneedling behandlingen blir att huden blir slätare och rynor samt små ”gropar” försvinner från huden, men det kan även användas för cellulitbehandling och mot pigmentfläckar.

Rekommenderas för personer som:

  • Vill strama åt sin hy och få en yngre hy
  • Vill få bort fina linjer och rynkor
  • Som har förstorade porer
  • Som har störande hudpigmenteringar
  • Som har kvarvarande ärr, akne eller läkta brännskador
  • Som har hudbristningar och celluliter

Vilka resultat kan ni förvänta er av behandlingen?

Behandlingen ger redan synliga resultat efter första behandlingen. Man ”rengör” huden från oönskade och störande objekt som finns Behandlingen har ingen åldersgräns utan den passar alla, från ung till gammal.

Hu många gånger behöber ni göra behandlingen?

Hur många gånger Du behöver komma tillbaka och göra fler behandlingar märker vi efter första gången, där ser vi hur området du vill behandla reagerar. Det kan va så att redan vi första omgången får vi fram synliga resultat och då kanske man bara behöver komma på återbesök för att fräscha upp sig. Men om området inte vill ge med sig så behövs det fler omgångar. För ett hållbart och effektivt resultat rekomenderas en kur på 3-6 behandlingar.

Inför besöket har Vi en kostandsfri konsulation där Din behandlare och Du går igenom din hy och vad som behöver behandlas, vad Du vill uppnå för resultat. Din behandlare kommer att rekomendera antal behandlingar som krävs för att åstadkomma de resulat som Du vill ha.

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen går vi igenom dina önskemål och Du berättar vilket resultat Du vill uppnå samt vilka områden som ska behandlas.

Efter rengörs huden med AHA-syror som finns i krämen som jag använder för att rengöra din hy på djupet. Du kommer att få bedövningssalva som jag sprayar på efter att jag torkat din hy med alsolsprit, det låter vi ligga på huden i några minuter.

Efter att vi väntat på att bedövningen ska hjälpa öppnar jag engångsnålarna som är sterila och fäster de i maskinen. Sedan ställer jag in maskinen, vilken hastighet den ska gå i och hur långa nålarna ska vara för att de ska anpassas till Din hy. Jag använder mig utav kliniskt rena serum koktail för att din hy ska få en mättnads känsla med fukt och vitaminer.

När huden börjar svullna och rodna så signaler huden att den har startat upp sin läkningsprocess och då är slutet på behandlingen, då rengörs huden med sårtvätt och använder mig av produkter för att smörja in huden som är anpassad för Din hy.

Gör det ont?

Eftersom microneedling är en ytlig behandling kan man känna av att det kittlas eller att det svider till lite i huden, men när man gör en djupare behandling då man tränger längre ner i huden så kan man känna en viss smärta. Smärtsam som uppstår fgör olika ont på varje individ då alla har olika smärttrösklar.

Vad händer efter en behandling?

Du kan få en rodnad i ansiktet effter behandlingen som liknar solbränna, det brukar lägga sig mellan 24-48 timmar. Huden kan även bli lite torr, stram och huden kan även börja fjälla. Under behandlingen kan även lätta blödningar uppkomma som leder till sårskorpor som du ej bör röra vid. Om möjligt, rekomederas det att använda parfymfria produkter efter behandlingen i några dagar efter behandlingen, du kommer bli informerad om hur du ska ta hand om din hud efter behandlingen.

Sayve BB Glow serum

Stayve är värdsledande med produkter inom BB Glow och alla produkter är registrerade i KFDA, CPNP ohc FDA.

Det finns flera andra märken på marknaden men Stayve var bland de första som lanserade produkter för BB Glow.

Stayve finns i Sydkorea och har tillverkat dessa produkter sedan 2005 och 2015 började de exportera till resten a världen. Stayves specialitet är att de har olika serum för vad mas skulle vilja behandla för hudproblem, de har en som tar hand om acne, en som ger fukt till huden, en som är gjord på laxsperma DNA och en som gör huden ljusare och mer fast. Här kommer en beskrivning av alla serum.

Microneedling en anti aging behandling och skapar fylligare och yngre hud

EGF Gold Peptide

Behandlar:
Fina linjer och rynkor, hyperpimentering, räknar, solskadad hud, försorade porer, torr hud, problematisk acnebenägen hud

EGT Gold Peptide Ampoule är ett transparent serum som har 34 olika växtextrakt,11 olika peptider, hyaluronsyra och niacinamid. Denna ampoule passar alla hudtyper och är ett kraftfullt serum för åldrande, fräknar och solskador. EGF stimulerar produktionen av kollagen och återfuktar huden.

Aktiva Ingredienser och effekter:

Sodium Hyaluronate: återfuktande, Anti-aging, läker skador i huden, ökar elasticiteteten i huden och minskar torrhet

Apelsin och citronskals olja: Antibakteriell, läker och förhindrar utbrott av acne, höga halter av vitamin C (ökar kollagen produktionen), bekämpar rynkor och missfärgningar. Återfuktar och ger näring till skadad hud och myket antioxidanter.

Acetyl hexapeptide – 8 (arginine): som botox i en burk, reducerar rynkor genom att musklerna i ansiktet slappnar av, ökar läkning av skadorpå huden genom att minska inflammationer, naturligt återfuktande

Niacinamid: minskar stora porer, minskar ojämn hudton, förminskar fina linjer och rynkor och ger huden nytt liv.

Microneedling en anti aging behandling och skapar fylligare och yngre hud.

AC Stem Cell Gold Ampoule

Behandlar:
Acne, Fina linher och rynkor, hyperpigmentering, solskadad hud, förstorade porer, torr hud, problematisk acnebenägen hud

AC Stem Cell Gold Ampule är ett transparent serum som har en kombination v 5 olika växtextrakt och 2 peptider och rik på antioxidanter. Detta serum är framtaget för att minska irriterad acne och hyperpigmentering genom att ljusa upp huden. Den hjälper till att läka huden, minska inflammationer och rödhet, den återfuktar och stärker hudens skyddbarriär. Den hjälper även till att ta bort döda hudceller och påskyndar omsättningen av celler i huden.

Aktiva ingredienser och effekter:
Sodium Hyaluronate: återfuktande, anti-agning, läker skador i huden, ökar elasticiteten i huden och minskar torrhet.

Tremelia Fuciformis (mushroom) extract: Melanin hämmade, uppljusande, minskar mörka pigmentfläckar, stimulerar cellförnyelse, extremt återfuktande och behandlar irriterad acne

Witch Hazel extract: Antioxidanter, sammandragande, antiinflammatorisk, reparerar skadad hud, minskar bakterietillväxt, kraftfull antioxidant

Salicyisyra: Anti-aging, minskar åldrandet, minskar stora porer, stimulerar blodcikrulationen, sammandragande och rengör och tar bort döda hudceller.

Microneedling en anti aging behandling och skapar fylligare och yngre hud.

Salmon DNA Gold

Behandlar följande problem: åldrande hud, fina linjer och rynkor, solskadad hud, torr och trött hud, trött och gråaktig hud, acneärr

Salmon DNA Gold Ampoule är ett transparent serum som skyndar på läkning av huden. Den innehåller 8 havsplantesextrakt, olika peptider och DNA från lax sperma. Alla dessa ingredienser ger näring och ger en detox till huden och neutraliserar fria radikaler, återställer fuktbalansen i huden och fyller på med flera essentiella vitaminer och mineraler som för att huden blir mer hälsosam, återfuktad och strålar.

Aktiva ingredienser och effekter:
Sodium Hyaluronate: Återfuktande, anti-agning, läker skador i huden, ökar elasticiteten i huden och minskar torrhet.

Sodium DNA ( Salmon DNA) : Hjälper atill med cellförnyelse och påskyndar läkning av huden, anti-aging, återfuktar huden, ger elastisitet och minskar fina linjer och rynkor

Zanthoxylum Piperitum Fruit extract (Japans peppar): Minskar stora porer, minskar ojämn hudton, minskar fina linjer och rynkor och förbättrar torr och trött hud.

Niacinamide: Minskar stora porer, minskar ojämn hudton, förminskar fina linjer och rynkor och ger huden nytt liv..

Microneedling en anti aging behandling och skapar fylligare och yngre hud.

Whitening Steam Cell Culture

Behandlar följande problem:
Återfuktar huden, minskar fina linjer och rynkor, solskadad hud, fräknar, trött och skadad hud, torr hud, anti-aging

Whitening stem Cell Culture Ampoule är ett transparent serum som ger maximal styrka till huden och minskar hyperpigmentering och fina linjer och rynkor. Detta serum är för äldre kunder och fungerar som ett anti-aging serum. Den har en kombination av 9 växtextrakt, pepitider och aktiva ingredienser som Copper Tripeptide som ljusar upp huden och hjälper till att reducera fina linjer och rynkor. Den är framtagen för att återfukta och bekämpa fria radikaler och hjälpa till att uppnå hälsosam och strålande hud.

Aktiva ingredienser och effekter:
Rice Culture extact: Rik på linoleic syra som är anti-inflammatorisk och återfuktande. Anti-aging, rik på antioxidanter, minimerar fina linjer och rynkor, minskar stora porer och ger långvarig åter fuktning till huden.

Kernel Oil Apricot: Gör att huden ser ungre ut, anti aging, minskar mörka ringar under ögonen, ökar elasticiteten i huden och reparerar solskadad hud.

Carrot extract: Ger en strålande effekt på huden, anti aging, minskar fina linjer och rynkor, hyperpigmentering, ojämn hudton, återfuktar och reparerar huden.

Tomato extract: Kraftfull antioxidant, minskar fina linjer och rynkor, ger styrka till huden och lyfter och ger en srtålande effekt till huden. Drar ihop porer och minskar grovhet i huden

Microneedling en anti aging behandling och skapar fylligare och yngre hud.

Aqua Stem Cell Culture

Behandlar: Återfuktar huden, fina linjer och rynkar , solskdadad hud, fräknar, trött, skadad hud, torr hud

Aqua Stem Cell Culture Ampoule är ett transparent serum som återfuktar huden på djupet. Detta serum har 9 olika växtextrakt, 1 peptid och hyaluronsyra. Detta serum återfuktart huden och skyddar mot fria radikaler det hjälper till att ge huden ett strålande och hälsosamt utseende.

Aktiva ingredienser och effekter
Sodium Hyaluronate: återfuktande, anti aging, läker skador i huden, ökar elasticiteten i huden och misnkar torrhet.

Copper tripeptide: unik sårläkande förmåga och ökar kollagen och elastin produktionen, ökar hudens fasthet occh elasticitet. Ger huden en klarare och jämnare hudton. Minskar inflammation, rik på antioxidanter.

Grape Seed extract: rik på citamin C och E, antioxidanter som hämmar fria radikaler, anti aging, reducerar rynkor ovch väldigt återfuktande.

Cabbage och bbroccoli seed ectract: Polerar och återfuktar huden, ger en strålande effekt och jämnare hudton. Kontollerar talgproduktionen.

Microneedling en anti aging behandling och skapar fylligare och yngre hud.