Permanent hårborttagning

Hårborttagning med diodlaser och vakum
Helt ny teknik inom hårborttagning

Tänk dig känslan  – aldrig mer oönskat hår!!! Aldrig mer panikraka dig!

Vår diodlaser maskin är effektivare än du kan ana! 

Den har  en fantastisk förmåga att förstöra hela hårfollikeln och hårsäcken så att de aldrig kan producera ett hår igen!!  Energin är extremt fokuserad och tillverkad bara för att göra dig hårfri, permanent!

Vakumets kraft

I behandlingshuvudet finns ett inbyggt vakum som med fördel gör så att hårstråna kommer närmare till energikällan, vakumet suger åt sig huden som gör att pigmenten i huden får större distans och mindare ljus kommer er i vävnaderna men gör även så att blodådrorna blir smalare och mindre ljus kommer in i hemoglobinet. I helthet så kommer det in väldigt lite ljus i kroppen och den större delen koncentrerar sig på pigmenten i håret. Värmen som kommer från maskinen förstör hårsäckarna som gör att de förlorar sin kraft att återskapa håret. Med vakumet blir behandlingen effektivare och risken för att man bränner huden minskar.

Behandlingshuvudet med vakum arbetar med en yta på 15x40mm och en frekvens på 2HZ. Den arbetar effektivt på en stor yta och smärtfritt utan gel. Med behandlingen minskar energiförlusten och behandlingen blir mycket effektiv.

Effekten av Triwave

Triwave teknologin ger allt som inte den första generationens diodlaser samt gamla vanliga 808nm diodlaser kunde erbjuda. Basen som är 808nm är det ansvariga ljuset för den kompletta absorberingen, 755nm ger den lämpliga energin och med 1064nm kan vi undvika skador i vävnaderna. De tre olika typerna av laser bildar en perfekt kombination som gör att det blir smärtfritt och effektiv hårborttagning på alla hudtyper.

Hur mycket kostar permanent hårborttagning? Funkar permanent hårborttagning?

Vanliga frågor

Behandlingen funkar med fototermolys (koagulation på ett område). Ljuset från lasern tränger sig in i hårstrånas pigment som omvandlas till värme som i princip bränner hårstrån samt den växande hårstråns matrixcell. Det är meningen med hela behandlingen, att ”utrota” alla celler.

IPL maskinen var från början gjord för att användas vid kosmetiska behandlingar men när sidoeffekten var hårbortfall genom att ljuset trängde sig ner i hårstråna så började man använda IPL maskiner för hårborttagning. IPL behandlingen kan ej bli så effektiv som behandling med diodlaser som är utvecklat för hårborttagning som tränger in ljuset i hårstråna.

Är det sant att behandlingen är effektivare på personer med mörkare kroppshår?
Ja, eftersom eftersom hela behandlingen är baserat på hur mycket ljus pigmenten drar åt sig . Svart kroppshår drar åt sig mest ljus, därför är behandlingen mycket effektivare på mörkt kroppshår.

Ja, eftersom eftersom hela behandlingen är baserat på hur mycket ljus pigmenten drar åt sig . Svart kroppshår drar åt sig mest ljus, därför är behandlingen mycket effektivare på mörkt kroppshår.

Svaret på denna frågan är nej.
Förkortningen av IPL är en intensiv pulserande ljus teknologi, så i detta sammanhang har IPL hårborttagning med laser använts fel. Med IPL tekniken används en bred färgskala och ljus utsändring som inte är så effektivt vid hårborttagning för att få ett resultat som håller.

På marknaden finns det produkter som man kan köpa för att använda hemma, dessa produkter använder sig av denna metoden, dock inte ett sämre utförande som betyder att man behöver använda den kontinuerligt, ca 6 gånger per månad och ca 6 månaders användning för att få bort håret.

I motsats till diodlaser teknologin som producerar en mer punktlig energi och punktligare mål och tack vare detta kan vi arbeta effektivt mot hårsäckarna, hur lång ner de sitter och deras pigment samt att energin och värmen från behandlingshuvudet gör så att hårsäckarna försvinner helt.

För att hårstråna finns inte alltid i samma tillväxt fas. Det finns alltid hårstrån som vilar, som vi inte att behandla just under den behandlingen och få den att försvinna därför är det rekomenderat att behandla området mellan 6-10 gånger.

Antalet behandlingar beror även på hudtypen samt vilket området som behandlas.

Ja, 4-5 veckor innan vi påbörjar behandlingen samt under behandlingens gång.

För att om man använder sig utav någon annan hårborttagningsmetod så som vax, epilator eller pincett så
funkar inte behandlingen, då det inte kommer finnas något hårstrå som står för att energin ska komma fram till hårsäcken, men har även inflytande på hårsäckarnas tillväxtcykel

Man behöver inte vara rädd för att håret kommer bli grövre, för med denna metoden är målet att få håret att sluta växa helt samt att med behandlingen så blir hårstråna svagare.

Maskinen som vi använder oss utav är enligt fitzpatrick skalan  godkänd för att kunna användas på alla hudtyper, allt från ljus hy till mörk hy.

Bara delvis! Vår maskin kan användas till ljusare hår men bara om inte din hudfärg är mörkare än dina hårstrån. För då kommer huden dra åt sig energin och i första hand kommer börja där och inte i hårstrånas melanin. Det är viktigt då blonda och röda hårstrån innehåller bara delvist brunt pigment eller inte alls. För att veta om det kommer bli någon effekt på behandlingen så görs en konsulation eller i vissa fall en behandling för att kunna fastställa om det behandlingen kommer ge någon effekt.

På denna frågan är svaret nej. Dessa hårstrån innehåller tyvärr inget pigment mer och i dagsläget finns det ingen maskin som man behandla denna typ av hår.  Där de säger att de går att behandla gråa och vita hårstrån säger tyvärr fel eftersom hårstråna saknar melanin.

Det är sant att innan dioslaser kom till marknaden så gjorde det ont att behandla med laser men i detta fall är det inte sant.
Vaculase maskinen innehar en ny teknik med stor effekt som kyler huden under behandlingen och gör det mildare och skönare under behandlingen, men effekten påverkas inte och du får ett synligt resultat. 
Sen beror på också på hur stor smärttröskel man har som individ, med erfarenhet så vet vi att det inte gör ont utan det kan kännas obehagligt.

Det finns inte så många riskfaktorer som gör att man inte får genomgå behandlingen, men här kommer några saker som påverkar att man inte får genomföra behandlingen:
– hudinflammation på området som ska behandlas
– har haft elakartade hudförändringar de 5 senaste åren
– tar medicin som gör att man blir känslig mot ljus
– graviditet
– ammning, där man inte har fått sin mens ännu
– problem med tex hormoner som man inte har gått till doktorn med

Vi brukar säga att den är slutlig och hållbar. Slutlig för att de hårstråna som fått behandling kommer inte växa tillbaka. Men eftersom kroppen kan producera nya hårstrån så är behandlingen bara hållbar då det kan växa fram småhår med tiden.
Man gör ca 6-10 behandlingar som gör att vi kan få fram en resultat på 80-90%. Efter detta rekomenderas det att man kommer tillbaka inom 6-12 månader och upprepa behandlingen för att få bort småhår som blivit över.
Pga att cellerna förnyar sig så är det bra att komma på återbesök varje år för att bibehålla resultatet och fortfarande vara hårfri.
Om man inte komma på återbesök varje år och behandlar området som behandlats innan så kan man efter 7-8år märka att håret börjar växa tilbaka på grund av att cellerna förnyas. Om detta händer så kommer inte håren vara sig lik, de kommer inte vara likadana som innan utan de kommer vara mjukare och ljusare och de kanske inte kommer att täcka området där de växer tillbaka.