"Relax" massage

medicin för kropp och själ

"Relax" massage

Målet med ”relax” massagen är att nå en avslappnad tillstånd som hjälper att minska stressen och spänningen i kroppen.

Idag finns flera medicinska studier som visar att mjuka strykningar ger en positiv effekt mot sjukdomar och försvagade tillstånd.

Genom massagen och doft-oljorna utsöndras endorfiner som får dig att känna lycka och nöje.

En mild, avslappnande massage är mycket bra stressavlastare, stimulerar blod- och lymfcirkulationen, stärker immunförsvaret och kan även användas mot sömnsvårigheter.

”Relax” massagen kan även användas som extra behandling till psykiska problem.

Bli omhändertagen av ett professionell behandlare i bästa skönhetssalong i Ljungby Lugn och skön behandling och en underbar stund, mysig bemötande från en norgrann och trevlig behandlare.

Hur går behandlingen till?

Massagen utförs med mjuka och rytmiska rörelser som med hjälp av strykningar och ”gnuggningar” som leder till ett avslappnat tillstånd. Till ”relax” massagen används massageolja med aromaterapi. Dess dofter ger en behaglig känsla så kroppen även får vila mentalt. Doftoljonrna har även effekt på olika områden, eftersom de ”sugs upp” av huden in i blodomloppet och påverkar kroppen på ett lugnande, stimulerande eller upplivande effekt. När man andas in dofterna så känner man av en emotionell känsla.

Doftoljorna innehåller en allmän desinfektion, bakterie- och svampdödande, kramplösande, blodförstärkare, smärtstillande, antiinflammatorisk och beroende på vilken olja som används finns fler främjande effekter. Dessa hjälper även till med att främja insidan, slappna av och ge känslan av att man ”föds på nytt”.

Kombinationen med massagen och doftoljorna hjälper även kroppen att bli av med slaggprodukter ur kroppen samt att huden och ådrorna blir mer flexibla.

Det är bra att välja en tidpunkt för massagen när man inte har planerat in andra aktiviteter eller dylikt efter massagen. Detta är för att man ska kunna njuta av avkopplingen efter massagen. Drick mycket vatten efter massagen (rent vatten) för att hjälpa kroppen att rensa slaggprodukterna.