Spraytan

Jämte din friska hy kan du även få en fin solbränna året om.

Om du behöber undvik solen, UV strålningar eller som du bara vill bli fin och brun, nu kan du prova på solning utan UV.

Vad är spraytan?

Blir brun utan UV strålning.

Under spraytan behandlingen används ett speciellt socker derivat (DHA-dihydroxactone) som sprayas på huden och en kemiskt reaktion bildas när de ”träffar” aminosyrorna som finns på huden, som gör den bruna färgen. Vätskan som jag använder mig utav sprayas på kroppen med hjälp av en pistol med komprosser. På några sekunder blir du fin och brun.

Vätskan innehåller kosmetisk ”brons” som gör att färgen syns direkt på huden. Efter första duschen försvinner bronsfärgen och då kommer den fina bruna färgen fram.

Med den UV fria ”brännan” får man en naturlig brun färg som kan användas året om, inte bara på sommaren.

Rekomenderas även till personer som är känsliga mot ljus, vita, med fräknar, leverfläckar och personer som har känslig hy men måste avstå att använda solarium.

Fördelen med spraytan är att din hud inte utsätts för UV strålningar.

Hur går behandlingen till?

När DHAn har sprayats på huden så kan man se den bruna färgen efter ca 2-3 timmar. Bearbertningen av färgen pågår i ca 6 timmar efter behandlingen.

Resultatet blir en vacker och naturlig hy.

Färgen blir vattenfast och håller i ca 7-10 dagar beroende på hudens fukt. Färgen kommer börja flagna efter ca 4-5 dagar när huden regenererar sig.

24 timmar innan behandlng

Peela huden för att få bort alla döda hudceller, som kan stoppa effekten av DHA ska tränga sig in i huden. Peelingen hjälper även till att öppna upp hudens porer så att Novell sprayren kan komma längre ner i huden och oxidationsprocessen sätts igång och ger en bländande vacker guldbrun färg. Att peela huden innan behandling är väldigt viktigt vid varje gång.

Vaxning rekomenderas 48 timmar innan behandling.

Bra att veta innan behandlingen

Använd peeling som ej innehåller olja för att få bort dödahudceller på området som ska behandlas. Duscha efteråt men använd ej duschcreme (undik gärna akaliska duschcremer några dagar innan behandling). Duschcremer med höga PH halter har en dålig effekt på behandlingen, både för brunheten och hudens fukthet. Undik att använda kroppkrämer eller andra krämer och parfymer. Om du använder tighta kläder så kan det gnugga bort den bruna färgen eller smeta ut färgen, därför är det bra om du kommer i luftiga kläder.

Att göra hemma efter behandlingen

Undik att få vatten på behandlat område samt aktiviteter som man kan svettas av under 8 timmar, så att DHAn får sin tid att utsöndra sin kemiska effekt. Det finns ingen mening att överstiga lösningens verkningstid för du kommer inte bli brunare av att låta det vara kvar på huden.

Bli inte förbånad vid första duschen, du har inte tvättat bort din bruna färg. Färgen som tvättas av från huden är bara en kosmetisk bronzer. Under bronzern som tvättas bort kommer den fina bruna färgen fram.
Efter duschen är den bruna färgen känslig, gnugga in huden med handduken utan låt handuken dra åt sig fukten. Använd kroppskräm efter varje dusch.

Mellan behandlingarna

För en mer intensiv färg, rekomenderas två behandlingar av spraytan och mellan dessa behandlingar är det bra om man använder en hudkräm som är tjock och fet alternativ att man köper hudkräm som är gjort för spraytanbehandlingar.

Hur länge håller spraytan?
Den naturliga bruna färgen håller i 7-10 dagar beroende på hur fuktig din hy är. Efter spraytanbehandlingen är det bra att använda krämer med återfuktar huden, vilket leder till ett mer hållbart resultat.