Wellness massage

Wellness massage

lyxig bortskämning

Om du vill friska upp din hy, få dina muskler avslappnade och skämma bort dina sinnen med ljuvliga dofter, då är detta en massage för dig!

I början av massagen använder jag mig utav en peeling-kräm gjord på socker, alger, kaffe eller choklad som skrubbar bort döda hudceller från översta hudlagret. Huden förnyas och porerna som är igenstoppade blir fria. Efter att krämen tvättas bort kommer en massage med aromoljor och aktiva ingredienser, som efter peelingen har lättare att tränga sig in i hudens djup. Ersätter hudens fukthalt och gör den mjukare. Sedan kommer kroppsinpackningen och folien som jag lindar in kroppen med som man behöver ha runt kroppen i ca 15-20 minuter.

Vilka resultat kan Ni förvänta er av behandlingen?

  • kaffe
  • choklad
  • alger
  • lera från döda havet

Kaffe massage - ger ny energi och formar kroppen

Denna unika behandlingen har en anti-cellulit och ”slimming” effekt. Kaffet som är rikt på koffein påskyndar ämnesomsättningen, avgiftar och neutraliserar de fria rötterna. Inpackninge som innehåller kaffe-serum och kaffegrund återupplivar hudcellerna och stimulerar deras förnyelse. Kaffet har en antioxidant och antiinflammatorisk effekt som hjälper cellerna att förnyas. Hjälper även till att förbättra humöret.

Behandlingen börjas med en kaffe-peeling, sedan massages med ekologisk kaffeolja sheasmör (kärnan i frukten från sheaträdet som finns endast i västafrika) och i slutet använder jag kaffe inpackning som sedan lindas in med folie.

Choklad-massage en avkopplande lyx-massage

Chokladen hjälper till att få huden fastare och återfuktar huden, ersätter mineraler som saknas och friskar upp själen. Hjälper även till att slappna av och bieffekterna blir att lyckohormonerna släpps fri som kan jämföras med en anti-stress behandling. En lyxig skämma-bort-massage.

Under choklad-peeling behandlingen används ekologiskt kakaosmör. Efter peelingen följer en ryggmassage med en varm, näringsrik chokladinpackning som återupplivar huden och gör huden mjukare och ger en avslappnande upplevelse, som utsöndrar endorfin.


Positiva effekter:

  • ”relax feeling”
  • musklerna slappnar av
  • förnyar huden
  • nervsystemet slappnar av
  • laddar om och ger ny energi

Alg- massage och inpackning - figurformande, avgiftning

Vi börjar behandlingen med en salt peeling, därefter kommer alg massagen för att sedan avlusta med kroppsinpackning med alg från Bretagne.

Bretagne (även kallat Britany) är en region i nordvästa Frankrike. På nordvästra kusten finns Laminaria alg som är berikad med salta mineraler, spårämnen, vitaminer och aminosyror. Det speciella är att algen innehåller den koncentrerade joden som finns i havsvattnet som är ett effektivt ämne för att bli smalare. Med hjälp av hyaluronsyra och spirulina alg funkar hudens vattenupptag bättre och håller huden elastisk. Huden återfuktas, blir lenare och finare och själen slappnar av med den uppfriskande doften från havet.

Lerinpackning från döda havet

Under massagen används lera från Döda havet som är rik på mineraler och som i kombination med massagen ger en avslappnande och uppfriskande effekt.

Leran från Döda havet används även för att hjälpa olika hälsoproblem. Den hjälper såren att läka snabbare, effektiv vid behandling av eksem, akne och psoriasis. Leran hjälper även till vid behandling av andningssjukdomar, då det är ett effektivt läkemedel för personer som har astma. Användning av leran hjälper till att få bättre blodcirkulation och minskar muskelspänningen i kroppen. Personer med reumatiska sjukdomar, högt blodtryck och hjärtproblem kan med hjälp av leran främja tillfrisknandet.

Leran har en avgiftande effekt med hjälp av mineralerna och spårämnen som har en basiskt kemsikt effekt, som genom porerna tränger sig in och rensar kroppen från syratoxin (gifter) samt slaggprodukterna som finns i kroppen. Med hjälp av magnesiumet hjälper den till att lugna nervsystemet, minskar kroppens och den mentala överbelastningen. Den höga kalcium nivån stärker naglarna och benen i kroppen. Med hjälp av kalium får organen ny energi och med hjälp av ämnena i kaliumet blir muskelspänningarna mindre och hjälper även till att immunförsvaret ska fungera korrekt.

Leran innehåller ca sextio olika sorter av salt och olika ämnen, litium och jod är två speciella tillsatser. Den höga nivån av brom ( ca 50.000 högre än i andra hav) gör så att musklerna och nerverna slappnar av.

Under behandlingen med lerinpackningen använder jag mig av mycket lera på kroppen för att sedan lägga på en folie som jag låter ligga i ca 15-20 minuter.